Данас је: недеља, 27 новембар 2022

 

Хало, хало! Овдје радио Загреб! Прве су речи које су упућене са радиа Загреб и спикерке Божене Беговић а  којима је отворена и изложба старих радио апарата у просторијама музеја епархије загребачко- љубљанске.

Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Загребачко- Љубљанског Г.Г. Порфирија 09. Марта 2017 године у музеју епархије загребачко- љубљанске свечано је отворена  изложба  старих радио апарата.

Изложба је отворена поводом 161.године од рођења Николе Тесле и 91.годишњице радио станице Загреб. Аутор изложбе јесте господин инг. Душан Цветојевић који је у сарадњи са музејом епархије уприличио ову изложбу . Отворење су увећали својим присуством и разни загребачки уметници . Изложба је исто тако била испраћена од стране разних медијских кућа.

          Господин Душан је члан црквене заједнице и парохије у Загребу  уједно и страствени колекционар старих радио апарата. Колекцију коју поседује скупљао је и рестаурирао последњих двадесетак година.  На изложби је изложена 40 апарата а целокупна колекција коју поседује господин Душан има око стотину апарата. Сваки од апарата је још увек функционалан и потпуно исправан.

У недељу 12.Марта 2017. Након Свете Литургије изложбу су посетили и верници црквене заједнице и парохије загребачке. Одушевљени изложбом и млади и старији верници разговарали су и измењивали своје успомене уз звуке који су долазили из старих радио апарата .

 

У Загребу 13. Марта 2017Л.Г.

Ризничар музеја епархије загребачко- љубљанске

Ђакон Бранимир Јокић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАДИО БЛАГОВЕСТИ